OPDRACHT
Ontwerp een Event Identity voor Floriade Food.

OPDRACHTGEVER
Urban Greeners & Floriade Almere 2022 B.V.

OVER DIT PROJECT
De Floriade Food Battles werden georganiseerd om te laten zien hoe makkelijk en leuk lokaal en gezond eten eigenlijk is. Onder de super enthousiaste leiding van TV-kok Sharon de Miranda werden de deelnemers van de kook battle uitgedaagd om de lekkerste Almeerse salade op tafel te krijgen, waarbij alleen gebruik werd gemaakt van lokaal groente en fruit.

De ingrediënten werden door de deelnemers eerst bij elkaar gesprokkeld op de aanwezige streekmarkt. Deze markt bestond uit Almeerse voedselinitiatieven met hun seizoensproducten.
Daarnaast gaf Sharon ook nog twee heerlijke live kookdemonstraties voor nog meer gezonde kookinspiratie.

Voor deze bijzondere live events heb ik een Event Identity ontworpen die de sfeer van de stad met lokaal, groen en gezond eten verbindt. Een van de manieren om te laten zien hoe de Floriade zich op de toekomst voorbereidt is meer ruimte maken voor groene initiatieven in de stad.